De Duinkerker Kapers

25 Juni 2016

We liggen in het in de 17e eeuw zo beruchte Duinkerken. Gisteren zijn Tineke en Roger bij ons op bezoek geweest om  ons uit te zwaaien. Dat wij in Blankenberge lagen kwam mooi uit omdat zij in de buurt van Brussel wonen. De wind blijft maar uit de verkeerde hoek waaien, zuidwest tot west is niet best, zoals de zeelui zeggen. Om deze reden en om reden dat wij wel een Hollander zijn maar geen vliegende en daadoor niet tegen de wind in kunnen zeilen, zijn wij maar weer eens op het dieselzeil naar de volgende bestemming gegaan. Uit de weerberichten concludeerden wij dat de wind dan wel tegen stond maar wel zwak was en dus geen probleem voor onze volvo. Niet dus. De wind was dan wel redelijk zwak maar de zee was rommelig met steile venijnige golven waar onze boeg (punt van de boot) soms volledig in verdween en bakken zout water opschepte. Bij tijd en wijle dus meer water op de boot dan eronder! Toch besloten we bij Nieuwpoort om de dag efficiënt te gebruiken en door te volvoën naar Duinkerken, konden we weer een land af kruisen van onze bucket list.

schipduinkerken

Bij de haven aangekomen lag er een knoert van een zeeschip op zee te wachten op drie sleepboten die de haven uitkwamen. De havenlichten gingen op rood en daarmee wordt aangegeven dat je de haven niet in mag! Onder het uitroepen van diverse toverwoorden met een “G” gingen we maar rondjes  varen want dit ging  nog wel even duren. Midden in ons eerste rondje kwam er een ander groot schip naar buiten, daar waren de lichten dus voor bedoeld. Inderdaad, de lichten gingen op groen en we gaven gas naar binnen. Angela vroeg in haar goeiste Frans toestemming om de haven binnen te mogen lopen. De klucht die zich hierop over de marifoon ontwikkelde was hilarisch Angela begreep het Antwoord niet omdat de man Engels probeerde te spreken maar met zo’n Franse tongval waarmee hij probleemloos de rol van agent Crabtree in de televisieserie “Allo-Allo”had kunnen spelen, goodmeuning! We hebben een mooi plekje in de jachthaven gekregen onder de rook van de hoogovens van Duinkerken. Letterlijk want het ruikt hier zoals de kolenkachel van mijn Oma vroeger rook.

duinklerken

Morgen en Maandag hoogst waarschijnlijk verplichte rust (de wind weet u wel) wat ons niets anders te doen laat dan met onze peut te etteren en de plaatselijk horeca te gaan checken.

Et maintenant, au revoir et bonne nuit.

Angela et Henri  dans la douce France.

51.02.60 Nord 002.22.34 Est

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Duinkerker Kapers

  1. Yvonne zegt:

    Wij zijn vandaag vanuit Ijmuiden naar Texel gemotord. De wind is hier net zo waardeloos als bij jullie 🙂

  2. Ruud Elbers zegt:

    Soms zit het tegen en soms zit het mee, je hebt geluk dat de brandstof redelijk goedkoop is maar pech dat je nog zo ver moet
    Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s