Boulogne aan zee (Angela)

Gisteren is het ons dan toch eindelijk gelukt om ons los te maken uit Duinkerken voor een etappe naar Boulogne. Iemand anders had zich losgemaakt van het Engelse vasteland, een kanaalzwemmer die we bij de kust van Cap Gris Nez, de hoek onder Calais, tegenkwamen. Wat een eind zwemmen, wat een prestatie!
Er was weinig wind, en het kleine beetje dat er wel stond was natuurlijk tegen. Er stond extra veel stroom, omdat het rond springtij is. Bij nieuwe maan en bij volle maan versterken de aantrekkingskracht van de zon en de maan elkaar. Daardoor is het water bij vloed extra hoog. Maar bij eb is het juist extra laag. Daardoor moet er veel water op en neer, wat sterke getijstromen tot gevolg heeft. Het resultaat van dit alles was dat we soms wel bijna negen knopen liepen. Vroeg op, om half zes uitgevaren, en om half een waren we al binnen. Zoals je op de foto ziet is het verval hier enorm. De boten liggen op de foto beneden, met hoog water liggen ze 8 meter hoger, ongeveer gelijk aan de rand van de kade.
We hebben een korte stadswandeling gemaakt. De stad heeft een heuvel met een oude stadswal en een kerk, en de wijk daar binnen is schilderachtig met kasseien, oude huizen en nostalgische cafés. Het doet een beetje denken aan Montmartre. Aan een plein dichter bij de haven hebben wij ’s avonds een pan Moules soldaat gemaakt.
Vandaag rustig aan. We gaan boodschappen doen, en alvast een pan macaroni voor morgennacht koken. We vertrekken morgenochtend voor een nachtje over naar Cherbourg, waar we donderdagochtend aankomen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s