Van Oost naar West

We zijn onderweg naar Cherbourg. Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit Boulogne sur Mer om in een keer door te varen naar Cherbourg. Het is een afstand van ongeveer honderdvijfenveertig nautische mijlen, de landlubbers onder de lezers moeten dit vermenigvuldigen met één komma acht dan heb je de afstand in kilometers. Als je je beseft dat fietsen over het algemeen sneller gaat dan zeilen begrijp je ook dat we hiervoor de nacht moeten doorvaren.

boulogne

We zitten nu de nacht invalt ongeveer dertig mijl uit de kust bij Fecamp als ik dit schrijf en we hebben dus nog ongeveer een kleine tachtig mijl te gaan. Geplande aankomst is dus ergens morgenochtend. Tenminste als we de berekeningen goed gemaakt hebben. Bij Barfleur staat een loeier van een stroom en het is ook nog eens net na springtij waardoor de stroming op zijn sterkst is. Als we niet goed gerekend hebben komen we morgen middag pas aan.
voor nu de groetjes van het westelijk halfrond. We hebben zojuist de door Angela voorbereidde pasta maaltijd genuttigd, Angela is van een welverdiende slaap aan het genieten tot tien uur en daarna mag ik even slapen. Voor nu de groetjes, wordt vervolgd.

50.08.033 Noord en 000.00.272 West

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Van Oost naar West

  1. Ruud Elbers (Blaze) zegt:

    Er is in Cherbourg ook een bunker complex in de rotsen gebouwd waar je in kan met gids, bijzonder leervol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s