Pain de Boulogne en Cherbourg

Beste lezers, het is gelukt hoor, we zijn veilig in Cherbourg aangekomen. We hebben 145 mijl (u weet wel voor kilometers maal 1,8) in 24 uur gevaren, best wel goed eigenlijk. Mooi rustig weer met erg weinig wind, en dat is maar goed ook want overwegend was de wind recht tegen. Voordat we vertrokken hebben we bij de plaatselijke bakker in Boulogne een heerlijk volkorenbrood, een pain de Boulogne dus, gekocht en kruidkoek, heel on-frans maar wel erg lekker.

pain de boulogne

We hebben beiden afgelopen nacht om de beurt wel aardig geslapen, wat best opmerkelijk is met een ronkende motor naast je oor. We zijn de hele reis op de motor gevaren en ik heb uit pure verveling uit zitten rekenen hoeveel omwentelingen de schroef heeft gemaakt om ons naar Cherbourg te duwen. Rekent u mee? 24 uur maal 60 minuten maal 1800 toeren per minuut, maakt 14.401.800 omwentelingen. Veertien miljoen omwentelingen is best veel en zoals Angela opmerkte, gelukkig hoeven we dit niet met de hand te doen, waarmee gelijk duidelijk wordt waarom er motoren zijn uitgevonden.

cherbourg

In Cherbourg is een grote haven met marine bases, een binnenhaven en een grote jachthaven. Vanaf de haveningang was het nog bijna een uur varen voordat we op de plaats van bestemming waren. Betalen was geen feest, ze rekenen hier € 42,80 voor een nachtje. Ter vergelijk, in Duinkerken en Boulogne rekenden ze maar € 32,=. Duur dus voor budgetgangers zoals wij. We hadden het eigenlijk al kunnen weten, als je Cher-bourg vertaald met “Diters-translate” kom ik op duur-burg, voila! C ‘est ca!. Eerlijk is eerlijk, de haven is mooi onderhouden, alles werkt en niets is stuk, dat was in Boulogne en Duinkerken wel anders. Vanmiddag heb ik bijvoorbeeld eindelijk alle zwarte aanslag van de hoogovens van Duinkerken van het dek kunnen schrobben en in Boulogne deed je geen oog dicht zonder oordoppen (eigenlijk een rare woordkeus) omdat de plaatselijke vissersboten ook naast de jachthaven gemeerd lagen en midden in de nacht vertrokken met veel golven en lawaai. Waarom de vis altijd in het allerholst van de nacht gevangen dient te worden is mij nog altijd een raadsel, maar blijkbaar is dit nu eenmaal zo, folklore of zoiets. Vanavond gaan we weer eens op een stilstaand bed liggen en ik ben benieuwd of we kunnen slapen………dûh!

Hartelijke groeten van de drijfditersjes

Cherbourg 7 Juli 2016-07-07

49.38.71 Noord en 001.37.206 WEST

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Pain de Boulogne en Cherbourg

  1. Ruud Elbers (Blaze) zegt:

    Dit is nu precies de reden waarom wij maar een klein bootje hebben, hihi altijd betaalbaar, ps je kunt daar ankeren

  2. Annemarie zegt:

    Hi Angela & Henk,
    Fijn weer een stukje opgeschoten….
    Ik vroeg me af terwijl ik lag bij te komen van een nieuwe heup….Hebben jullie al een naam bedacht voor het sletje? Of lag ik me gewoon te vervelen… Ik bedacht dat naast Mi Dushi misschien Mi Mati de familie mooi compleet zou maken… Of komt het door de morfine?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s