De prachtige baai van Cedeira (Door Angela)

Na een dagje met weinig wind zijn we aangekomen in het prachtige ankerbaaitje van Cedeira. Het is een klein maar gezellig stadje, en heerlijk zonnig weer, dus tijd voor een terrasje! Helaas is ons lummelbeslag afgebroken, dus morgen een lasser zoeken, anders in A Coruña. Het is niet ernstig, het ding houdt de giek tegen de mast. Met twee spanbanden is het voorlopig opgelost.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op De prachtige baai van Cedeira (Door Angela)

 1. Rudy & Lisa Schwarzenwegger zegt:

  Beste Henrico en Angela,
  Als trouwe ervaren blogzeilers volgen we nauwgezet jullie verrichtingen. Zo leven we met jullie mee. En dat is helemaal het geval wanneer we – voor de gelegenheid in zeilpak – aan de rand van onze vijver de uitgestrektheid van die onmetelijke plas en het geklots van het water in ons opnemen. De swell wordt hier gelukkig flink gedempt door de waterlelies, zodat we zonder veiligheidsgordel in de tuinstoel op het grindpad aan het water plaats durven nemen en nog nauwelijks last hebben gehad van zeeziekte. Maar als we elkaar jullie avonturen voorlezen, scheelt dat niet veel! Zodra jullie schrijven over stroming, tij en het reven der zeilen, weten wij wat er gaat komen en sprinten wij groen aangelopen met bolle wangen gauw naar binnen voor we weer verder durven lezen.

  Wij volgen jullie positie via: http://services.wlw.winlink.org/maps/positionreports.aspx?callsign=%20PD9MD

  Hoe werkt dat positionreport eigenlijk? Daar zitten soms meerdere dagen tussen. Moeten jullie daar zelf een handeling voor verrichten om een punaise op de kaart te prikken, of hoort dat apparaat dat automatisch te doen?

  Groeten van jullie mede-watersporters,
  Rudy & Lisa Schwarzenwegger

  • symidushi zegt:

   Beste Rudy en Lisa,
   We moeten voor een position report contact maken via de ssb met Winlink, en dan gaat er automatisch een report mee. We maken alleen contact als we een gribfile opvragen en geen wifi hebben. Dus daarom kan er tijd zitten tussen de posities. Zolang we dichter bij de kust zitten geven marinetraffic.com en de shipfinder app meer recente posities. MI DUSHI met PD2446.

   Vriendelijke groet,
   Angela en Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s