Voortgang reparaties en weersverwachting La Coruña

We liggen nog in La Coruña, dat is geen straf voor het geval u dat zou denken. We zijn hier vorige week dinsdag gearriveerd en dit is een grote plaats met twee jachthavens waar altijd wel een vakman te vinden is die ons gebroken lummelbeslag kan lassen, soldadura in het Spaans. Ook hebben we op internet gezien dat hier een dealer van Raymarine zit die onze defecte stuurautomaat zou moeten kunnen repareren.

torredehercules

De dag na aankomst maar eens bij de havenmeester geïnformeerd of hij een adres wist waar we het beslag zouden kunnen laten lassen. Jawel hoor op een plattegrond van La Coruña werd een route voor ons uitgestippeld en de naam van het bedrijfje dat deze werkzaamheden voor ons zou kunnen uitvoeren erop vermeld. Ik zag toevallig op dat moment op de kade voor het havenkantoor een Volkswagenbusje staan met in koeienletters RAYMARINE erop, dat trof natuurlijk. De man die bij het busje hoorde deed echter al lang geen werkzaamheden meer in de jachten elektronica en bleek enkel nog reparatie aan polyester te verrichten, een kleine verschuiving van werkzaamheden dus. De havenmeester belde echter zeer voortvarend ene Raoul op van de firma NAUELEC. Deze man bleek wel het merk Raymarine te vertegenwoordigen en moest toevallig de volgende morgen bij de buurboot zijn om wat problemen op te lossen, dat trof natuurlijk en hij zou gelijk bij ons langskomen. Geheel in Spaanse stijl verstreek de volgende ochtend zonder Raoul te hebben waargenomen, navraag bij de buurboot leverde ook al niets op, zij hadden hem ook nog niet gezien. De rest van de dag bleek een herhaling van de ochtend, er kwam dus niemand. Laat in de middag toch maar weer eens naar de havenmeester gesloft en gevraagd of hij Raoul weer eens wilde bellen voor ons. Sorry geheel vergeten, druk druk druk etc, u kent de situatie wel. Hij zou ’s avonds alsnog langskomen en inderdaad, Raoul verscheen. Nadat ik hem had uitgelegd wat het probleem was en ik dacht aan de oplossing om de software van het apparaat te updaten naar een nieuwere versie bleek hij het ook nog met mij eens te zijn. De volgende ochtend kwam hij met een hulpje en diverse attributen en het klusje was binnen een uurtje geklaard, perfecte service dus. Angela had in de tussentijd uitgevonden dat wij ook nog eens binnen de garantietermijn vielen en het koste daardoor ook nog eens niets. Die middag hebben we een proefrondje door de haven gemaakt en alles werkt weer naar behoren. Raoul bleek ook ons gebroken lummelbeslag te kunnen repareren en we waren dus in een klap klaar zonder een speurtocht door La Coruña. De volgende dag lag het ding gerepareerd en wel, sterker dan nieuw op ons te wachten met een alleszins redelijk rekening erbij. Laat niemand meer iets slechts zeggen over de instellingen, behulpzaamheid, vriendelijkheid of werktempo van de Spanjaarden, petje af, kunnen de watersportbedrijven in Nederland een voorbeeld aan nemen.  Angela heeft de broodnodige was gedraaid maar toen de was klaar was bleek de droger verdwenen te zijn en hing een uurtje later de boot helemaal vol met waslijnen met natte was, het regende die dag namelijk.

lummelbeslag

De tijd heelt alle wonden maar laat ook haren groeien, het kapsel van Angela had een grondige onderhoudsbeurt nodig. Zoeken naar een dames kapper, Peluqueria genaamd, dus. Zo gevonden, in iedere straat zitten er minstens twee. Wel zitten ze bijna allemaal op de eerste verdieping, een reden hiervoor hebben we nog niet kunnen ontdekken. Zo kan het in ons geval dus voorkomen dat we wel het bord zagen maar nog niet de ingang, Het bleek door de juwelier zaak, de trap op te zijn naar boven. Si Si we waren muy goed, ga maar zitten en voordat Angela het wist zat ze al voor de wasbak om haar haren een schrobbeurt te laten geven.  Een klein uurtje later en € 25,= lichter kwam ze helemaal geknipt geföhnd en met een kilo haarlak bespoten weer op de boot terug, eerlijk is eerlijk, goed gedaan.

peluqueria

We zijn inmiddels ook helemaal toeristisch uitgerust met een selfiestick ,dat is een statiefje van een meter lengte waarin je aan de bovenkant een mobile telefoon kunt klemmen en zodoende een foto van jezelf (een selfie in vakjargon)  kunt maken. De Chinese winkel bleek de goedkoopste te zijn, in de kleur zuurstok roze! De blauwe was weer € 4,= duurder dus dat werd te gek voor ons budget. In de winkel werd door de Chinese winkelier geprobeerd of het ding voor mijn telefoon geschikt was maar dat lukt niet zomaar, een winkel bediende en een klant die zomaar in de rij achter ons stond begonnen zich ermee te bemoeien tot wij ingrepen en in het Spaans verklaarden dat we hem thuis wel aan de praat zouden krijgen…..NIET. Hiervoor moest eerst een app geïnstalleerd worden maar nu doet hij het en loop ik met een roze stokje voor mij uit door de stad van ons zelf foto’s te nemen. Gecompleteerd met mijn knal rode korte broek, blauwe camouflage zonnebril en blauwe baseball cap ziet het geheel er nogal opvallend uit kunnen we wel zeggen, enfin oordeelt u zelf maar.

selfiestick

De weerberichten zijn voor de komende periode slecht, dat wil zeggen harde wind. We liggen hier dus nog wel een paar daagjes, Tijd om wat klusjes te doen die zijn blijven liggen, tijd om met de Rebel die naast ons ligt koffie te drinken en te kletsen, tijd om uitgebreid een dutje te doen in de warmte van de middag. Het is hier inmiddels heerlijk warm geworden. Vanaf 11 augustus is in  Coruña een tall ships race en dat pakken we waarschijnlijk nog net mee voordat het weer verbeterd, we houden jullie op de hoogte.  U leest het trouwe volgers, we zijn druk met niks, het leven is dus weer afzien, maar het alternatief vinden wij op dit moment nog geen optie, we slaan ons er dus wel doorheen.

 

Met hartelijke groeten van Angela en mijzelf tot de volgende keer maar weer.

 

07-08-2016 La Coruña 43.22.059 N en 008.23.793 W

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Voortgang reparaties en weersverwachting La Coruña

  1. Rudy & Lisa Schwarzenwegger zegt:

    Dat Spaans is prima te volgen met al die Nederlandse leenwoorden: Plukkerij – Peluqueria 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s