We zijn in Portosin hieperdepiep hoera!

We zijn in Portosin, een plaatsje aan de overkant van de Ria de Muros. We liggen in de haven van Portosin want Kees van de Rebel is vandaag jarig en heeft ons uitgenodigd voor een feestmaal in de Club Nautico Real de Portosin. Op teenslippers en met een nog steeds zoute spijkerbroek vrezen we wat uit de toon te vallen, want we hadden een hoog blazer en stropdassengehalte verwacht, maar dat viel erg mee. Veel en goed gegeten en gedronken en Kees hartelijk toegezongen dus. Hieperdepiep hoera! Lang zal hij leven etc. etc.

Portosin is een niet erg aantrekkelijk industrieel stadje dus geen “Velcro Marina” wat ons betreft. Wel blijven we na een kleine week op anker gelegen te hebben een dagje extra om de was te doen, water en diesel te laden, de boot te reinigen en zelf ook even de bokkenpoot met vim over het lijf te halen om alle aankoeksels, zeepokken en zout te verwijderen, Ik plaats even een paar foto’s van Muros die jullie nog tegoed hadden, er is hier n.l. weer wifi, weliswaar van een kwaliteit om van te huilen maar iets is beter dan niets!

Kijk ook even naar de voorgaande berichten zoals de zonnige Ria’s. van Muros naar Noia naar Muros want daar heb ik ook een paar foto’s geplaatst, veel plezier ermee.

 

baaimuros

hier zie je ons voor anker in de baai van Muros( Goed kijken hoor!)

graanschuurmuros

een voor deze streek karakteristiek schuurtje om graan in op te slaan, muizen ratten en vliegend gespuis hebben hier geen kans om binnen te geraken!

kerkmuros

Een 16e eeuws kerkje, gesloten ten tijde van ons bezoek, dat dan weer wel, zelfs de Heer houd in Spanje blijkbaar siësta!

steegmuros

Een steegje zoals je er in Muros tientallen tegenkomt. Je zult er verhuizer van beroep zijn merkte Angela spitsvondig op. We zagen wel een Ambulance achteruit zo’n steegje in wurmen, zonder deuken lukte het niet kan ik u verzekeren!

Groeten, natuurlijk ook namens mijn echtgenote.

16  Augustus 2016 (de geboortedag van Kees, zet u hem op de verjaardagskalender?)

Portosin 42.45.822 N en 008.56.773 W

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s