Eindelijk de waterpompen! (Angela)

Je ziet het goed, dit (links) is de monteur die de nieuwe onderdelen in de pomp zet! Na bijna 3 weken wachten heb ik gisteravond in mijn beste Portugees alle duvels uit de hel gevloekt. En ja hoor, dat hielp, rond lunchtijd kwam hij dan eindelijk met de onderdelen. Dus Henk en Kees van de Rebel (recht op de foto) hebben in hun respectievelijke motorruimtes de pompen gemonteerd en het ronken der motoren klinkt ons als muziek in de oren! Omdat we toch al een maandprijs hebben betaald en het morgen niet waait, blijven we morgen nog een dagje liggen en gaan we zaterdag naar Sines. De Rebelletjes vertrekken morgenmiddag en varen in één keer naar Portimaõ. Henk zal later op onze website nog foto’s publiceren van hoe onze onderdelen eruit zagen en eruit horen te zien, zodat iedere medezeiler die dat wil zijn eigen as en meenemertje kan checken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Eindelijk de waterpompen! (Angela)

 1. Leuk ….. om te zien dat wij niet de enige zijn die geduvel hebben met die zeewaterpomp. Volvo MD22A neem ik aan? Een tip: Volvo onderdelen zijn verschrikkelijk duur, en als je (zoals wij) al 2 keer de as en meenemer hebt moeten vervangen ben je er wel een keer klaar mee. Kijk eens naar Perkins M50 onderdelen, dit is dezelfde motor. zie:
  http://www.pompe-eau-de-mer.com/pompes_eaux_de_mer_bateau_109.htm voor een prima alternatief. Verder schijnt een verkeerde impeller de slijtage aan de meenemer en as aanmerkelijk te beïnvloeden.
  Goede vaart.

  • symidushi zegt:

   Beste Jan Dirk,
   Bedankt voor de tip! We gaan zeker even naar die andere motor kijken. We hebben intussen een reservepomp en as en meenemer overgenomen voor weinig van iemand die net z’n hele motor heeft vervangen, dus we kunnen voorlopig vooruit. Grrr wat een gedoe hè, en dat voor een ZEILboot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s