Ons leventje in Albufeira

Ons leventje in Albufeira begint een beetje vorm te krijgen. Henk heeft onze goede landvasten vervangen door vaste landvasten gemaakt van oude stukken, om te voorkomen dat onze goeie spullen dit voorjaar doorgesleten zijn. Hij heeft de stuurstand (dat is de paal op de kuip waar het stuurwiel aan vast zit) na twee dagen olieën en erop timmeren uiteindelijk maar losgeslepen. Zo vast zat het. Hij wilde bij het binnenwerk omdat er een tikje speling in zit, en dat kun je verhelpen door de tandwielen weer goed op elkaar af te stellen. Maar in dat afstelmechaniek was geen beweging te krijgen. Normaal hoor je dit elke twee jaar even open te maken en in te vetten, maar ai, dit was zeker geen 20 of 30 jaar gedaan. Uiteindelijk heeft hij de boel geschilderd zoals je op de foto ziet, en dan kan het weer in elkaar.
We maken al kennis gemaakt met enkele andere boten hier. Naast ons ligt sinds een paar dagen een Amerikaans schip. John en Maureen vertrekken volgende week naar hun huis in Hawaï, waar ze het komende half jaar doorbrengen. Dat doen ze al 17 jaar zo! Even verderop ligt de Atlantic met Karel en Martha, en aan het begin van onze steiger de Duitse Ines met haar gehandicapte dochter Lilly en de o zo leuke hond Oyo. Wat een schatje, we zijn meteen verkocht, we zullen wel eens met hem gaan wandelen. Ik ben weer begonnen met hardlopen, eerst maar eens een stuk langs de haven, want daarbuiten is het alleen maar heuvel op, heuvel af. En de stoep is echt verschrikkelijk, van die leuke zwartwitte natuurstenen blokjes die schots en scheef in het zand geslagen zijn… We hebben elke middag radiocontact met Kees en Trees van de Rebel, die onderweg zijn naar Lanzarote. Maar dat lukt niet altijd, en dan mailen we wat over en weer.
Je ziet het, we zijn de hele dag druk met nuttige en onnuttige bezigheidjes en we vermaken ons uitstekend. Het weer is nog goed, wij lopen nog steeds in korte broek bij een heldere blauwe lucht. Oké, later deze week krijgen wij wat regen. Anders is het zo zielig voor jullie, daar in de mist.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s