’T Is hier best mooi hé?

“T is hier best mooi hé? Het was een tekst onder deze foto, gestuurd over whats app.

ronaldmarcel

De foto was geappt door de maten, Ronald en Marcel waar ik al sinds het begin van de reis een app-groep mee heb, genaamd “oude jongens krentenbrood”. En dan weet u al gelijk waar de vlag hangt, juist, nostalgie van de bovenste plank. Ik ken de makkers al sinds we door onze ouders na een mislukte CITO toets in 1971 op de openbare MAVO in Soest geparkeerd werden om de scholen in de omtrek voor verder onheil te behoeden. Terug naar de kreet met foto over whats app. De foto leek verdacht veel op het appartementencomplex aan de overkant van de straat. Even dachten we nog dat de foto “gefotoshopped” was (Matthijs, de zoon van Ronald schijnt hier erg handig mee te zijn) maar al snel drong de waarheid tot ons door, ze waren echt in Albufeira!!!! Volkomen onaangekondigd stonden ze voor onze nog steeds bruine neuzen. Joepie de poepie in de gloria joechee dus. Biertje drinken en de stad in om nog een biertje te drinken dus, oude verhalen en nog meer oude verhalen dus. De rest van de week zijn we met de huurauto langs de kust van de Algarve gescharreld en hebben we de mooie zandsteen formaties bekeken die je overal langs deze zeer internationale kust tegenkomt.

zandsteen1bord-strand

Lekker gegeten in Portimao bij het verborgen restaurant “Escondidinho” waar je heerlijk plaatselijke gerechten kunt eten zoals Cataplana Tamboril. Dit gerecht is een stoofpot van zeeduivel met garnalen, schelpdieren, aardappel en koriander, geserveerd in een typisch Portugese pan-met-deksel en waar je je vingers bijna bij opeet. Omdat vis moet zwemmen hebben we de maaltijd besproeid met een Vinho Verde uit de tap. Vinho Verde is een erg jonge licht mousserende witte wijn, waar je je huig bij opdrinkt als het ware, heerlijk. Het dessert bestond uit koffie met een stuk taart van Alfarroba, een vrucht die qua smaak het midden houdt tussen amandel en vijgen. Het uiterlijk ziet er niet echt smakelijk uit en lijkt een beetje op Tamarinde. Het taartje wat hiermee gemaakt wordt, en daar gaat het tenslotte om, ziet er als een chocolade taart uit.

alfarroba

Never mind, erg lekker gewoon.  Het meest aangename van deze copieuze maaltijd is wel de rekening, achttien euro de man! Probeer dat maar eens in Nederland. Ook nog en passant een bezoek aan Cabo Sao Vicente gebracht, het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vaste land. Het was stormachtig weer, precies goed om de opspattende golven om de kaap te zien. Deze kaap hebben we al drie keer vanaf het water gezien en nu vanaf de wal,erg leuk en indrukwekkend!

cabosv

Ook  het pittoreske dorpje Ferragudo moest gezien worden, de kerk boven op de heuvel had een wel heel opmerkelijk bordje op gehangen.De tekst spreek voor zich denk ik, (Falar is praten in het Portugees)

bord-god

De week vloog om en voordat we er erg in hadden was het weer tijd voor de heren om te vertrekken, zo jammer…..! We hopen dat er op volgende etappes van onze reis weer gelegenheid zal zijn om elkaar nog eens te zien, tot die tijd “apperen” we weer op Oude Jongens Krentenbrood met elkaar. In de nabije toekomst zijn er nog veel meer vrienden die van plan zijn om langs te komen dus we zullen ons niet lang hoeven te vervelen.

Prettige Kerstdagen van ons gewenst, maak er een mooi feest van!

kerstman

21-12-2016 Albufeira.

Ate Logo

Henk en Angela.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s