Sevilla

De haven van Rota gebruiken wij als uitvalsbasis om dit deel van Spanje, genaamd Andalusië, te verkennen. We hadden een aantal steden op het verlanglijstje staan, onder andere Sevilla, (spreek ongeveer uit als Sebielja). ’S Morgens vroeg op voor ons doen, kwart voor zeven. Alsof we naar ons werk moesten. Twintig minuutjes lopen naar het busstation, kaartje kopen voor de bus naar Sevilla, via Jerez is dat zo`n twee uur rijden, kosten € 20,= retour, is te doen.

De bussen zijn luxe touringcars van alle gemakken zoals airco voorzien en zeer comfortabel. Net buiten Rota een luid gesis onder de bus vandaan, een lucht lekkage, dus panne, hebben wij weer. De chauffeur, duidelijk geen technisch wonder, probeerde het euvel te verhelpen door de motor een aantal malen opnieuw te starten zonder resultaat uiteraard. De stress in de bus viel nog alleszins mee, niemand had haast blijkbaar, behalve een jonge dame die een vliegtuig had te halen. Veel gediscussieer met de chauffeur had telkens dezelfde uitwerking, het gebaar van “wat kan ik eraan doen?”  Het gebaar “wat kan ik eraan doen” is als volgt, onderlip naar voren, dom kijken schouders ophalen en de beide armen gestrekt langs het lichaam met de handpalmen naar voren. Doet u allemaal maar even mee, na een weinig oefenen krijgt u het gebaar al snel te pakken. Toegegeven, wat de chauffeur eraan kon doen had hij al wel gedaan, namelijk bellen. De service was werkelijk verbluffend en overtrof onze stoutste verwachtingen, binnen een half uur stond er een andere bus die geen lucht lekte en waren we weer op pad, goed toch? De verdere reis gaf veel stress van de vliegtuigdame die tot overmaat van ramp haar handtas blijkbaar in de lekke bus had laten liggen. We reden door een mooi weids agrarisch landschap, koren, aardappels en vooral veel wijngaarden, waar hier en daar een levensgroot silhouet van een “Osborne-stier” te zien is, de Sherry moet toch ergens van gemaakt worden toch? Sevilla behoeft eigenlijk geen commentaar, in één woord prachtig.

Je weet niet waar je kijken moet, zoveel mooie gebouwen, kerken, de Kathedraal, parken, pleintjes, steegjes, terrasjes, lanen en paardenkoetsjes noem maar op.

Wij vonden het erg indrukwekend, net als een half miljoen andere toeristen overigens want het was bere-druk in de stad. Toevallig was het precies die week de Sevilla feestweek, en vielen wij met onze neuzen in de mantequilla.

Veel dames van jong tot oud in Flamenco jurk, de heren in echt Spaans kostuum met laarzen en een breed gerande hoed door de stad rijdend in de welbekende paardenkoetsjes, of flanerend over straat.

 

 

Ook op diverse plekken een houten vlonder op straat waar onder begeleiding van gitaarmuziek vol vuur de Flamenco gedanst wordt.

Heel erg mooi dat deze cultuur nog in stand gehouden wordt. Het geeft direct een mooi accent aan een toch al prachtige stad. We hadden gehoord van een nieuwe trend, de Air B&B, particulieren die in hun eigen huis een kamer verhuren. Via internet een kamer gehuurd net achter het centrum in een echt statig pand uit 1948. Leuke locatie maar de kamer was pas na 21.00 uur beschikbaar want de eigenaar moest werken en had geen tijd om voor die tijd nog de kamer te reinigen.

Dan maar niet, slapen komt later wel. We hebben onze rugzak neergekwakt, even gedoucht en weer de stad in om bij een heerlijke temperatuur langs de rivier op een terrasje Paella te eten en een fles witte wijn soldaat te maken. De volgende dag weer vroeg op pad want er was nog genoeg te bekijken. We hebben heerlijk gelucht op een terrasje met een tappas schotel en een biertje voordat we om 16.45 de bus terug namen naar Rota.

De terugreis verliep verder zonder problemen en ‘s avonds in ons eigen “Water B&B” zijn we gecrasht en hebben we geprobeerd om weer wat leven in onze onderdanen te krijgen. Vandaag besteden we vooral aan niets, het waait hard dus we cocoonen tot morgen want we gaan verkassen. De haven is toch wel erg onbeschut bij oosten wind van de kracht die ons de komende week beloofd wordt dus we zoeken een beter heenkomen in Puerto Sherry. Tot schrijfs en geniet van de foto`s, dubbelklikken maakt ze groter!

 

Hasta Leugo, Enrico y Angela Olé

Rota 4 mei 2017.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sevilla

  1. mbsmit zegt:

    Zijn er ook foto’s van de Expo/wereldtentoonstelling van 1929 en 1992 bij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s