Sporting Gibraltar

We zijn vandaag extreem sportief geweest. We zijn helemaal door Spanje, door de paspoortcontrole, dwars over de landings/startbaan van het vliegveld, naar Gibraltar gefietst. Poeh hé wel een kwartier fietsen.

We zijn daarna dwars door Gibraltar naar het zuiden gefietst naar Europa point, waar de meest zuidelijke Britse vuurtoren staat. Vanaf dat punt kun je bij helder weer de overkant, Marokko zien.

Op Europa point staat ook de Ibrahim-al-Ibrahim moskee, een bezoekje waard. Schoenen uit en omdat Angela in korte broek was moest er een gewaad gedragen worden, met hoofdbedekking, maar dat bleek later niet nodig. Toch leuk voor de foto!

Vanaf Europa point met de fiets terug naar het dalstation van de kabelbaan om de bovenkant van de berg te zien waar de beroemde kolonie Barbarijse Makaken leeft. De legende gaat dat wanneer de apen de rots verlaten hebben de Britse heerschappij over de rots zal verdwijnen. In de tweede wereldoorlog ging het met de kolonie apen zo slecht dat sir Winston Churchill er stiekem elders een paar heeft laten vangen en weer uitzetten op de rots, bijgeloof doet wonderen.

 

 

 

 

Uitzicht op onze haven en vliegveld

De aapjes zijn erg schattig om te zien maar zeker niet aaibaar. Er wordt overal gewaarschuwd dat je de beestjes niet mag voeren of dat je geen etenswaren zichtbaar moet dragen, het wordt geheid gestolen. En ja hoor, we waren nog niet boven of er had al een aap een broodtrommel uit een wandelwagen van een kind gejat en bij iemand anders een banaan. Hoewel we een retourtje hadden gekocht hebben we besloten om door het natuur reservaat terug te lopen, downhill gelukkig dat dan wel weer! Onderweg even een flesje water gekocht bij een kiosk, waar een vrouw net voor ons een ijsje kocht. Bij het naar buiten wandelen werd ze letterlijk door een aap besprongen en het ijsje uit haar handen gegrist, ons lieten ze met ons flesje water met rust, ze weten wat lekker is!

Voor de lunch de traditionele “Fish and Chips” gegeten, deze was zo vet dat we de zuuraanval die erop volgde ons nog lang zal heugen! We hebben wel eens betere F&C gegeten maar dat was niet hier.  We hadden het kunnen weten, een Brits gerecht op een Franse krant, daar rust geen zegen op!Wordt vervolgt, morgen weer een dag.

Het kan maar duidelijk zijn…..

Hasta luego, Goodbye.

Henry/Enrico and/y Angela

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sporting Gibraltar

  1. Elike ten Berge zegt:

    Fijne verjaardag morgen Henk, Hartelijke groet Elike

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s