Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017.
We naderen de aanloopton van de Gambia rivier en technisch gesproken hebben we er nu na 9 etmalen en 950 mijl Gambia weten te bereiken. De ton ligt waar hij volgens de kaart zou moeten liggen en het licht karakter klopt ook, tot zover voldoet Afrika nog niet aan onze verwachting dus. De hoeveelheid vliegend en kruipend gespuis wat we aan boord hebben overtreft echter elke verwachting. Het is erg warm en duizenden insecten hebben de hele nacht om ons toplicht gecirkeld, een aanstormend bioloog zou hier best op af kunnen studeren denken we. De zeilen gaan neer en de motor loopt alweer enige uren wegens de weinige wind. Vannacht was erg druk met piroques, de lokale houten vissersbootjes die met slechts een zaklampje in je richting schijnen om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Nu ik dit typ gaat het aankomst alarm van de GPS af als teken dat we er zijn. De zoektocht langs de immigratie en douane beambten gaat beginnen. We zijn veilig aangekomen!
Positie om 0700 uur UTC was 13-34-315N en 016-44-566W. De groetjes en bedankt voor het lezen, als we weer internet hebben zullen we wat foto’s publiceren. Angela, Henk en Mi Dushi groeten u.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag 22 oktober 2017

  1. Hans van der Helm zegt:

    Fijn dat jullie er zijn! hebben elke dag de voortgang van de reis gevolgd en wonderbaarlijk hoe je dat beleefd, alsof je er bij bent……Je zit zelfs te hopen dat wind, golven e.d. uit de goede hoek komen! Best leuk…..Veel plezier in Gambia !
    Groeten van Hans en Trees van der Helm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s