Nog steeds in Suriname

Nog steeds in Suriname.

We kunnen geen genoeg krijgen van ons bezoek aan Suriname. We beginnen bijna onderdeel van de inventaris van Domburg te worden. We liggen nog steeds aan de mooring midden op de Suriname rivier en gaan dagelijks met het bootje naar de kant om even te zwemmen in het zwembadje en/of een kop koffie te drinken.

Als de dag verder kabbelt gaat het koffie uurtje bijna naadloos over in het borreluurtje slechts kort onderbroken door een bami of een nasi bij Opa voor 30 srd omgerekend ongeveer € 3,10.

Voor zulke bedragen koken we zelf nog zelden, u  zult dit kunnen begrijpen. Om toch vooral gevarieerd te eten wisselen we de “bami Opa”in het weekend af  met Warung Domburg waar het aanbod groter is en we sate, bakabana en loempiaatjes kunnen bestellen. Zelf je bier meenemen want dat verkopen ze niet, het is maar dat je het weet.

Zo af en toe gaan we even op bezoek bij Rita, de Javaanse dame die negen jaar geleden het restaurant Opa runde en nu op een twintigtal minuten lopen van Domburg een eigen Warung geopend heeft en de meest heerlijke Saoto soep verkoopt van de hele omgeving. Draait het leven dan alleen nog maar om zwemmen, eten en drinken? Ja eigenlijk wel. Voor de broodnodige lichaamsbeweging hoesten we veel en bezoeken we zo nu en dan even koning Boko alias Joop en we zijn even bij Aad, Frans en Jeremiah op bezoek geweest.

De heren runnen een wellness resort in de buurt van Domburg met alles erop en eraan. Het is een mooie wandeling erheen door de natuur met vele vlinders en vogeltjes. Na koffie drinken en een rondleiding door het resort snel even naar Warung Mit Shiv om een lunch te eten, we zouden het eens vergeten!

Het weer is flink opgeknapt, minder regen en meer zon, heerlijk gewoon. Zo af en toe sloffen we even naar  Ming li Foo, Tamara of Cheng allen Chinese supermarktjes om brood te kopen want we moeten helaas zelf nog wel in ons ontbijt voorzien.

Inmiddels zijn er weer andere boten gearriveerd zoals de Rebel en de Summerwind waar we erg gezellig mee kletsen en koude kletsen drinken.

Alles gaat zijn gangetje en we verluieren waar je bijstaat. Geen zorgen echter, tussen half en eind Februari zullen we weer vertrekken, waarschijnlijk naar Grenada. We houden jullie op de hoogte. NO SPANG!

Groeten van Angela en mijzelf, bedankt voor het lezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nog steeds in Suriname

  1. Ria en Theo Putters zegt:

    Hallo Angela en Henk, leuk jullie verhalen te lezen en te merken dat jullie genieten, ga lekker door hiermee. Ik heb een vraagje, ik heb via Marine Traffic de Mi Dushi helemaal kunnen volgen, ik kreeg ook berichten als jullie ergens aankwamen of vertrokken, maar een dag na jullie vertrek uit Mindelo is er geen signaal meer. Is er iets uitgeschakeld? Het is niet spannend maar gewoon nieuwsgierigheid. Dit jaar zit Bonaire er niet in voor ons, teveel andere zeker ook leuke plannen. Het gaat jullie goed en blijf genieten.

    Ria en Theo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s