Carriacou

Van Halifax harbour op Grenada naar Carriacou is maar 27 mijl, een kleine 50 kilometer. Net mooi voor een dagtochtje, tenminste normaal gesproken. 

Goed kijken naar de regenboog!

Doorgewinterde zeezeilers als wij zijn na een kleine 8000 mijl van deze reis worden wat gemakkelijk in de tochtvoorbereiding. Er bleek tussen de eilanden een enorme dwars stroming te staan die ons naar het westen wegzette. Deze stroming staat wel op de kaart aangegeven maar als je er niet naar kijkt kun je net zo goed de krant op de kaartentafel leggen. Enfin, het werdt een monstertocht met de motor vol bij. Een zwaar bevochten trip dus, maar ja wie zijn gat brandt. …. vult u zelf maar aan. 

Eenmaal in de baai moest er geankerd worden. Ervaringen opgedaan op onze eerdere reis leerden ons dat het ankeren hier moeizaam was . Anker overboord en dus volgas achteruit om het in te laten graven. Dit keer pakte het anker onmiddelijk waardoor de ketting met een ruk strak kwam te staan en de ankerlier bijna uit het dek getrokken werd. We lagen. Mooi baaitje met kristal helder water. Veel tijd om om ons heen te kijken hadden we niet omdat we gelijk bezoek kregen van twee boatboys die in gammele bootjes hun koopwaar aan de man kwamen brengen.

Chileense wijn, oesters, mango’s en kreeften. We kochten op dat moment alleen 5 flessen wijn voor een redelijke prijs en zeiden dat we de volgende dag misschien kreeft zouden kopen. Zo gezegd zo gedaan. Vandaag kreeft gekocht die om 5 uur gekookt en wel geleverd zou worden. Het is echter de “east carib” waar mensen hun eigen tijdbeleving hebben zodat het uiteindelijk 7 uur werd. 

De kreeften smaakten er niet minder om. Bereid als kreeft thermidor met roomsaus aten we samen met de bemanning van de Summmerwind tot het zeer deed. De chileense wijn bleek ook goed te versnaperen. 

Vandaag ga ik een onderdeeltje zien te regelen bij de locale “repairshop” waardoor we hier wel een weekje liggen. Niet erg, kijk maar naar de plaatjes.

 We gaan hier waarschijnlijk ook nog wel een duikje maken en met de bus naar Hillsborough, de maintown hier. We vermaken ons wel, geen zorgen om ons dus.

Ajuus maar weer en de groeten van de Drijfditersjes 

Carriacou 12 27 351N en 061 29 358W

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s