Bye Bye Bequia…..

Bye Bye Bequia…..

Het zit er weer op, we gaan het bezoek aan het enige eilandje Bequia ( spreek uit Bekway) afronden. Een sfeervol eilandje met een gezellig stadje en een erg leuke en zeer vriendelijke bevolking.

De baai waar we liggen kan zo een illustratie vormen voor een roman over zeerovers en piraten. Prachtige “Bounty-baai”.

We zijn hier lang genoeg geweest en het Hurricane seizoen heeft vorige week officieel de dans geopend met de eerste tropische storm van dit seizoen die de naam Alberto heeft gekregen. De volgende storm, die een meisjesnaam krijgt, wordt Beryl, we zullen haar niet afwachten. De onderkant van de boot is schoon, de anodes (blokken zink) aan de schroefas en aan de schroef zijn vervangen. We hebben alle zwerfhondjes voor de laatste maal geaaid en we hebben de laatste Roti in “The Porthole” gegeten, dit gaat in één moeite door want de schooiertjes lopen gewoon in de restaurants rond.

We hebben koffie gedronken in “The Whaleboner” een naam van een restaurant die ons toch doet denken dat de walvis in plaats van de olifant de grootste heeft. De toegangspoort, de bar en de barkrukken zijn allen gemaakt van botten van walvissen die hier jaren geleden zijn gevangen.

We hebben nog op de valreep een duikje gemaakt op het prachtige rif, waar we erg indrukwekkende kleuren sponzen, en koralen gezien hebben. Dit alles onder leiding van de meest relaxte dive-master die we ooit hebben meegemaakt. We moesten zo nu en dan terug zwemmen om de dive-master weer op te halen, zo langzaam zwom hij!

Morgen boodschapjes doen, woensdag uitklaren en een paar maaltijden koken voor onderweg en donderdag, met pijn in het hart, in het allereerste licht vertrekken met bestemming Bonaire. We zullen er drie of vier etmalen gaan doen over de 430 mijl die ons van onze hurricane stop scheiden. We zullen onderweg weer proberen om iedere dag over de radio het blog te vullen met een kort berichtje. Zoals bekend zonder foto’s, die komen later wel weer. Voor nu de groetjes van Angela en ondergetekende. Hasta la Vista.

Bequia, Maandag 4 Juni 2018.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s